BT Press Releases

 Fr  En  Ge
DC11-215                                                                                    23 september 2011

BASF kiest BT als strategische partner voor wereldwijd netwerk

De chemiegroep BASF heeft BT gekozen als internationale partner voor netwerkgebaseerde IT-diensten. BT zal ongeveer 900 BASF lokaties, verspreid over meer dan 80 landen, met elkaar verbinden. Het contract omvat ook de levering van IP-telefonie en lokale netwerkdiensten (Managed LAN Services) op 300 locaties, zowel in Noord- en Zuid-Amerika als in Azië. Het betreft een zevenjarig contract met een totale waarde van 200 miljoen euro.

De nieuwe order verlengt de langdurige samenwerking van BASF met netwerkspecialist BT en maakt gebruik van BT's expertise in het bedienen van industriële bedrijven over de hele wereld. De locaties van het door BASF overgenomen chemische bedrijf Ciba zullen ook verbonden worden door BT. Een veilig netwerk dat hoge prestaties levert is een hoge prioriteit voor de chemische groep omdat medewerkers over de hele wereld via het netwerk moeten kunnen communiceren en toegang krijgen tot bedrijfskritische IT-toepassingen.

"Als een wereldwijd opererend bedrijf, waren we op zoek naar een partner die in staat is om een consistente kwaliteit en betrouwbare service te bieden op een wereldwijde schaal. In de loop van onze samenwerking, die dateert uit 2003, heeft BT ons overtuigd met innovatieve oplossingen en de hoge mate van betrokkenheid van hun werknemers", aldus Fareed Mohammed, CTO van BASF.

Bas Burger, President Global Commerce bij BT Global Services, zegt: "Ik ben erg blij dat we de mogelijkheid kregen om onze succesvolle samenwerking met BASF verder uit te breiden. De nieuwe opdracht van BASF zorgt ervoor dat we onze activiteiten op het vlak van process manufacturing verder verhogen en onderstreept onze betrokkenheid bij de ondersteuning van onze klanten in Azië, Latijns-Amerika en andere groeimarkten."

Einde

Over BASF
BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company. Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in zowat alle sectoren om succesvoller te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op globale uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit.

BASF heeft in 2010 een omzet van meer dan € 63.9 miljard gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 109.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zürich (AN).

Meer informatie over BASF vindt u op www.basf.com of via de Sociale Media op newsroom.basf.com.